• English
 • Svenska
 • Norska
 • Dansk
 • Suomi

Hantverk och hjärta

Hestra är butiksinredning ut i fingerspetsarna. Vi älskar att skapa säljande och profilerande butiker. Det har gjort oss till en av Nordens ledande butiksinredare.

Välbyggt från början

Mycket har hänt sedan Natanael Petersson snickrade ihop sina första möbler för 120 år sedan. Världen, handeln och tekniken var helt annorlunda på den tiden, medan vissa saker inte har förändrats överhuvudtaget. Hestra Inredningar är fortfarande samma pålitliga, smidiga och kunniga leverantör. Det kommer vi alltid att vara!

Enkla och starka

Idag är vi ett stabilt och framgångsrikt familjeföretag i fjärde generationen. Vår styrka är att vi kombinerar det lilla företagets enkelhet och kundnärhet med det större företagets resurser. Det gör att vi klarar av alla inredningsuppdrag. Vi kan skräddarsy unika koncept samt bygga säljande och profilstärkande butiker med vårt omfattande standardsystem. En eller hundra butiker spelar ingen roll. Hör av dig till Hestra!

ontor

Från Småland till världen

Vår hemvist och bas finns i småländska Hestra. Här tillverkar vi och lagerför inredning för alla möjliga branscher. Vi har även kontor i Solna utanför Stockholm, Dröbak i Norge, Lahti i Finland och Vejle i Danmark. Tillsammans är vi 140 personer med olika erfarenheter och kompetenser. Bolaget drivs och ägs av familjen Petersson.

Kvalitet hela vägen

På Hestra strävar vi alltid efter hög kvalitet i allt vi gör. Produkterna ska hålla vad de lovar, leveransen ska komma i tid och du ska få professionell service. Målet med varje leverans ska vara en rekommendation för kommande affärer. Vi är kvalitetssäkrade enligt ISO 9001 sedan 1996.

Miljö

Självklart miljöansvar

Vår anläggning i Hestra värms upp av spillvärme från ett närliggande företag. Vi arbetar dessutom kontinuerligt med att minska vår energiförbrukning och minimera våra utsläppsnivåer. Vi har egna vindkraftverk och vi har installerat solceller på taket. Självfallet är vi miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Erikshjälpen

Mänskliga skyldigheter

Som arbetsgivare och medmänniskor har vi ett socialt ansvar. Det genomsyrar vår personalpolitik och märks i det lokala föreningslivet. I samarbete med Erikshjälpen har vi ett långsiktigt åtagande för ca 100 fadderbarn i Indien. Vår målsättning är att göra verklig skillnad. Mer information hittar du på Erikshjälpens webbsida.

Om oss Jobba

Jobba på Hestra

Vi utvecklas ständigt och är ofta i behov av nya duktiga kollegor i olika roller, med eller utan branscherfarenhet. Om du tycker det är kul med butiksinredning lär du trivas på Hestra. Skicka gärna in en spontanansökan till [email protected] så hör vi av oss om det dyker upp några möjligheter.

Hotellinredning

Sedan 2015 ingår också hotellinredaren Room2Room i koncernen. Vi levererade de sista hotellen i egen regi på 70-talet, men nu är vi tillbaka igen – se vad vi gör på:

Room2room.se och Room2room.no

120 år var bara början

 • 1900

  Året är 1900 och Natanael Petersson är på väg till prästgården i Hestra. Hans vagn är fullastad med möbler och luften är fylld med vår och spänd förväntan. Prästen hade tidigare sett möblerna ta form i Natanaels verkstad. Men hur skulle det se ut på plats? Och hur skulle prästfrun reagera? Båda blir mycket nöjda och ryktet sprider sig om Natanaels hantverksskicklighet. Kunderna börjar strömma in och N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik ser dagens ljus samma år.

  Historia 1900
 • Historia 1920

  1920

  Natanael är nu rejält varm i kläderna och är uppskattad i trakten för sina snickerier. Under 1920-talet engageras sönerna Ernst och Tage i företaget och verksamheten utvecklas ytterligare. Nu erbjuder N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik även inredning till skolor, hotell och butiker. Kunderna kan kontakta företaget genom telegrafadressen ”Pettersson” eller det smidiga telefonnumret ”3”.

 • 1945

  Andra världskriget är äntligen över och Ernst och Tage ser ljust på framtiden. De kommer i kontakt med Svenska Järnhandlarföreningen som efterlyser ett standardiserat exponeringssystem för varor i järnhandelsbutiker. Ernst och Tage presenterar en fungerande lösning och inom kort domineras produktionen i Hestra av butiksinredning.

  Historia 1945
 • Historia 1972

  1972

  I april 1972 påbörjas byggnationen av Hotell Birger Jarl i Stockholm. Vid invigningen är det ett av Sveriges modernaste hotell med sina bruna möbler, orangefärgade gardiner och oändliga heltäckningsmattor. Hestra levererar inredningen till hotellet. Leveransen blir den sista i en lång historia av hotellinredning. Företaget som nu heter Hestra Inredningar inriktar sig helt på butiksinredning.

 • 1984

  Under det glada åttiotalet växer Hestra Inredningar ur sina svenska kläder och börja titta utanför landets gränser. Företaget etablerar sitt första internationella säljkontor i Norge, år 1984. Under de kommande åren gör man även satsningar i Finland och Danmark. Här läggs en viktig pusselbit för att bli en av Nordens ledande butiksinredare.

  Historia 1984
 • Historia 2008

  2008

  Under 2008 bygger Hestra ut produktionsanläggningen till 20 000 kvm. Några år senare gör man det igen och den totala produktions- och lagerytan är uppe i 22 000 kvm. Lagret rymmer nu ca 2000 standardartiklar och 6000 kundexklusiva produkter på sammanlagt 13 000 pallplatser.

 • 2020

  120 år har passerat sedan Natanael snickrade ihop sina första möbler i föräldrarnas uthus. Företaget drivs och ägs idag av fjärde samt tredje generationen Petersson genom Johan, Henrik och Magnus. 3D-printern används oftare än hyveln och ritningarna är mer avancerade, men grunden är fortfarande densamma. Hestra kommer alltid att jobba nära kunderna med kunskap, erfarenhet och nyfikenhet för att skapa bästa tänkbara lösning.

  Historia 2015