Butiksinredning, hotellinredning och restauranginredning,
vi har det lilla företagets flexibilitet men det stora företagets resurser.

Välbyggt från början

Hestra kan butiksinredning. Men också hotellinredning och restauranginredning. Vi kan konceptutveckling. Vi producerar själva i både trä och metall men har också ett omfattande nätverk av underleverantörer. Vi har ett brett utbud av flexibla standardsystem och en omfattande produktion av kundunik inredning. Vi monterar och gör också enklare byggjobb. Vi hjälper till med layouter och 3D/VR animeringar. Testa oss gärna, vi har tränat sedan år 1900 och kan inredning.

Enkla och starka

Idag är vi ett stabilt och framgångsrikt familjeföretag i fjärde generationen. Vår styrka är att vi kombinerar det lilla företagets enkelhet och kundnärhet med det större företagets resurser. Det gör att vi klarar av alla inredningsuppdrag. Vi är vana vid produktställ, shop in shop avdelningar likväl som kompletta miljöer. Med helt unik inredning eller med våra omfattande standardsystem. En eller hundra butiker spelar ingen roll. Hör av dig till Hestra!

Vi finns i hela norden!

Vi började vår resa i småländska Hestra och där hittar du oss fortfarande. Genom åren har vi expanderat och idag är vi också etablerade i Solna, Dröbak (Norge), Lahti (Finland) och Vejle (Danmark). Vår hemmaplan är de nordiska länderna men vi är också vana vid att jobba i Europa och världen.

Hållbarhet

Med ålder kommer vishet och med mer än 120 år i ryggen har vi sedan länge insett hur viktigt det är att ta hand om vår jord och våra medmänniskor. På Hestra arbetar vi aktivt för att ge tillbaka och stötta vår natur och vårt samhälle. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete i Hestra håller.

Kvalitet hela vägen

På Hestra strävar vi alltid efter hög kvalitet i allt vi gör. Produkterna ska hålla vad de lovar, leveransen ska komma i tid och du ska få professionell service. Målet är att varje leverans skall vara en rekommendation för framtida affärer. Vi är kvalitetssäkrade enligt ISO 9001 sedan 1996.

Självklart miljöansvar

Vi drivs av ett genuint intresse för vår miljö och vi har sedan länge arbetat aktivt för att minska vårt ekologiska fotavtryck. Vi värmer upp våra lokaler med spillvärme från ett grannföretag. Vi har solceller på taket. Vi deläger vindkraftverk för produktion av grön el. Faktum är att i dagsläget är vår energiförbrukning självförsörjd till 85%. Självfallet är vi också miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Mänskliga skyldigheter

Som medmänniskor, arbetsgivare, leverantör och kund tar vi ett socialt ansvar. Det genomsyrar vårt agerande, det märks i det lokala föreningslivet och det gör skillnad för våra 100 fadderbarn. Vi har verkat sedan 1900 och siktar på att göra skillnad även år 2100.

Allt startade år 1900

1900

Året är 1900 och Natanael Petersson är på väg till prästgården i Hestra. Hans vagn är fullastad med möbler och luften är fylld med vår och spänd förväntan. Prästen hade tidigare sett möblerna ta form i Natanaels verkstad. Men hur skulle det se ut på plats? Och hur skulle prästfrun reagera? Båda blir mycket nöjda och ryktet sprider sig om Natanaels hantverksskicklighet. Kunderna börjar strömma in och N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik ser dagens ljus samma år.

1920

Natanael är nu rejält varm i kläderna och är uppskattad i trakten för sina snickerier. Under 1920-talet engageras sönerna Ernst och Tage i företaget och verksamheten utvecklas ytterligare. Nu erbjuder N. Peterssons Mekaniska Snickerifabrik även inredning till skolor, hotell och butiker. Kunderna kan kontakta företaget genom telegrafadressen ”Pettersson” eller det smidiga telefonnumret ”3”.

1945

Andra världskriget är äntligen över och Ernst och Tage ser ljust på framtiden. De kommer i kontakt med Svenska Järnhandlarföreningen som efterlyser ett standardiserat exponeringssystem för varor i järnhandelsbutiker. Ernst och Tage presenterar en fungerande lösning och inom kort domineras produktionen i Hestra av butiksinredning.

1972

I april 1972 påbörjas byggnationen av Hotell Birger Jarl i Stockholm. Vid invigningen är det ett av Sveriges modernaste hotell med sina bruna möbler, orangefärgade gardiner och oändliga heltäckningsmattor. Hestra levererar inredningen till hotellet. Leveransen blir den sista i en lång historia av hotellinredning. Företaget som nu heter Hestra Inredningar inriktar sig helt på butiksinredning.

1984

Under det glada åttiotalet växer Hestra Inredningar ur sina svenska kläder och börja titta utanför landets gränser. Företaget etablerar sitt första internationella säljkontor i Norge, år 1984. Under de kommande åren gör vi även satsningar i Finland och Danmark. Här läggs en viktig pusselbit för att bli en av Nordens ledande butiksinredare.

2008

Under 2008 bygger Hestra ut produktionsanläggningen till 20 000 kvm. Några år senare gör vi det igen och den totala produktions- och lagerytan är uppe i 22 000 kvm. Lagret rymmer nu ca 2000 standardartiklar och 6000 kundexklusiva produkter på sammanlagt 15 000 pallplatser.

2016

Hotellinredaren Room2Room blir en del av Hestra gruppen. I och med detta börjar Hestra återigen göra hotell och restauranginredning.

2019

Ricana blir en del av Hestra gruppen och kompletterar Hestras välutvecklade träproduktion med egen tillverkning i plåt och rör.

2020

Många år har gått sedan Natanael snickrade ihop sina första möbler och företaget drivs idag av fjärde generationen Petersson. 3D-printern används oftare än hyveln och ritningarna är mer avancerade, men grunden är fortfarande densamma. Hestra kommer alltid att jobba nära kunderna med kunskap, erfarenhet och nyfikenhet för att skapa bästa tänkbara lösning.